Gå til hovedinnhold

Ønsker du AI-vurderinger av dine røntgenbilder?

Romexis 6.4.5 er lansert, og inkluderer nå helt nye AI-baserte verktøy. Tjenesten «Second Opinion*» vil gi deg en indikasjon på funn i røntgenbilder. «Romexis Smart» vil utføre automatisk segmentering og gjenkjenning av anatomi, som tenner, nerver, kjever, luftveier og bihuler samt automatisk tannummerering i CBCT-undersøkelser.

Få svar fra AI med Romexis Second Opinion

«Second Opinion**» er ment å være et hjelpeverktøy - tannlegen vil selv vurdere eventuelt behov for behandling.

Funksjonaliteten er et resultat av samarbeid mellom Planmeca og Pearl, den globale lederen innen tannhelse-AI-løsninger og gjør at Romexis-brukere nå kan dra nytte av den sømløse integreringen med Pearls Second Opinion®

Hva er det denne tjenesten kan tilby? Med et klikk vil brukere motta AI-vurderinger av sine intraorale røntgenbilder direkte i Romexis.

AI Caries.jpg
Funn av Karies ved hjelp av AI i Romexis Second Opinion

Du vil få tilbake et bilde med indikasjoner på funn som bør kontrolleres for videre undersøkelse og eventuell behandlingsplanlegging.

AI Second Opinion Beskrivelse av flere funn i bildet.jpg
Flere funn lokalisert ved hjelp av AI

I tillegg til å spare klinikerens tid, er analysefunksjonen et utrolig kraftig verktøy for pasientopplæring og kommunikasjon ettersom den hjelper med å visualisere karies og andre funn i et røntgenbilde. Tjenesten nummererer også tennene og utfører periodontiske målinger automatisk. Tenkt på Second Opinion som et ekstra sett med øyne. Hva ville en kollega ha sett?

Second Opinion kan benyttes på alle intraorale og panoramabilder og gir vurderinger på disse problemstillingene:

  • Karies
  • Beintap
  • Avvik i en eksisterende restaurering
  • Tannstein
  • Utvidet periodontalt ligament
  • Kroner
  • Rotkanaler
  • Broer
  • Periapikal translusens
  • Implantater

Romexis Smart for 3D

For 3D-bildemodulen introduserer Planmeca en ny AI-basert funksjon, Romexis Smart. Funksjonen tilbyr automatisk segmentering og gjenkjenning av anatomier som tenner, nerver, kjever, luftveier og bihuler. Funksjonaliteten forenkler bruken av programvaren samtidig som den gir en utmerket visualisering av kasus som kan være til hjelp når behandlingsplan skal gjennomgås med pasienten.

Segmenterte og tann-nummererte tenner..jpg
Segmenterte og tann-nummererte tenner.

Planlagt orthognatisk kirurgi..jpg
Planlagt orthognatisk kirurgi

Ved hjelp av kunstig intelligens blir også CBCT-bilder og intraorale skanninger automatisk kartlagt. Takket være den automatiske tann-nummergjenkjenningen kan et CBCT-volum enkelt navigeres i bare ved å klikke på tann-nummeret i tannoversikten, og programvaren sentrerer alle visninger på den valgte tannen.

Segmentert anatomi.jpg
Segmentert anatomi.

Second Opinion

En analyse koster under kr 3,50/stk og dere får i vårt basisabonnement 1 200 analyser tilgjengelig per måned.

Romexis Smart

Bestilles enten som måneds- eller årsabonnement. Ta kontakt med utstyrsavdelingen for priser.

Hvordan komme i gang?

Ta kontakt med Plandent på utstyr@plandent.no for en demonstrasjon av Second Opinion. Har dere behov for å selv teste på egen klinikk før bestilling setter vi opp dette for dere. Etter en prøveperiode tar vi kontakt og finner den riktige veien videre.

*Romexis må oppgraderes til 6.4.5 for kunne bruke AI funksjonene
men krever ingen ny lisens for de som allerede har versjon 6
**Tjenesten «Second Opinion» er et samarbeid med Pearl Inc

Skrevet av Roger Rasmussen, produktspesialist på røntgen og strålevern i Plandent.

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Norges minste røntgenrom med OPG?

Heidi Sæterbakken og Anne Solås har en liten praksis på Biri. Nylig mente de at tiden var moden for en OPG. Resulatet ble det som kanskje er Norges minste røntgenrom. Les hvordan.
Les mer

Romexis 6 - mange nye muligheter

Ønsker du god arbeidsflyt, god funksjonalitet og en stor grad av fleksibilitet? Se hvorfor du bør gå for Romexis 6 i tannklinikken.
Les mer

Bildebehandling med implantater på tannklinikk

Dagens tannklinikker utfører en rekke arbeidsoppgaver hvor programvare benyttes som hjelpeverktøy. Studier viser at tannklinikker verden rundt ofte benytter 6-8 ulike programmer, til ulike formål. Om vi ser på implantatplanlegging kan dette innebære bruk av 3-4 ulike programmer. Finnes det alternative tilnærminger til denne typen arbeider?
Les mer