Røntgen er viktig i diagnostisering, og nå kan du få hjelp av AI til å tolke røntgenbildene. I tillegg kan du lese om hva lovverket krever og om alt fra sensorer til avansert CBCT.
Hvilket røntgen til hvilket behov?
Det finnes mange typer røntgen enheter å velge mellom, men hvilket er det beste for din klinikk? Vi hjelper deg å finne riktig røntgen for ditt behov.
Romexis 6.4.5 er lansert, og inkluderer nå helt nye AI-baserte verktøy. Tjenesten «Second
Opinion*» vil gi deg som tannlege en indikasjon på funn i røntgenbilder. «Romexis Smart» vil utføre automatisk segmentering og gjenkjenning av anatomi, som tenner, nerver, kjever, luftveier og bihuler samt automatisk tannummerering i CBCT-undersøkelser.
En røntgensensor fra Planmeca er et godt arbeidsverkstøy. Med noen gode rutiner knyttet til bruken av sensorene vil de få et langt liv. Her får du noen tips og triks til ProSensor.
Hva kan automatisk ceph-analyse bety for din klinikk?
Tracing av ceph-bilder er noe kjeveortopeder har utført på ulike måter opp gjennom årene. Fra tracing på papir via analyse i ulike programmer til automatisk analyse som bla Planmeca Romexis 6 kan tilby i dag. Hva kan automatisk ceph-analyse bety for din klinikk?
Nå tilgjengelig - Planmeca Viso G3 - en revolusjon innen dental røntgen
Den etterlengtede Planmeca Viso® G3 er endelig her, klar til å revolusjonere bildeteknologien i dentalbransjen med toppmoderne funksjoner og enestående brukervennlighet.
Planmeca OY har lenge ledet utviklingen med innovative og fremtidsrettede panorama- og CBCT-maskiner. Nå lanseres Planmeca Viso - en ny generasjon CBCT-apparater. Topp score på bildekvalitet, lave stråledoser, brukervennlighet og ergonomi. Viso leverer alt en tannklinikk kan ønske seg av et panorama-apparat.
Forus Tann har god erfaring med CBCT fra Forus og har nå tatt steget opp i øverste divisjon og investert i en Planmeca Viso™. Hva tenker klinikken om Planmeca Viso etter å ha brukt den en stund?
Tannlege Alstad i Levanger har nylig fått montert Planmeca Viso G5 som første private tannklinikk i Midt-Norge. Det er en CBCT i verdensklasse, den ideelle kombinasjon av førsteklasses bildekvalitet og avansert brukervennlighet.
Dagens tannklinikker utfører en rekke arbeidsoppgaver hvor programvare benyttes som hjelpeverktøy. Studier viser at tannklinikker verden rundt ofte benytter 6-8 ulike programmer, til ulike formål. Om vi ser på implantatplanlegging kan dette innebære bruk av 3-4 ulike programmer.
Finnes det alternative tilnærminger til denne typen arbeider?
Har din tannklinikk registrert alle røntgenapparater?
Er du klar over meldeplikten? De aller fleste tannklinikker er utrustet med røntgenapparater, både intraorale og ekstraorale. For at klinikkene skal få lov til å benytte seg av røntgenapparatur stiller strålevernsforskriften noen krav.