Gå til hovedinnhold

Nyttige tips

Her har vi samlet mange ulike tips for klinikken, alt fra instrumenter, bor, finansiering, skanning, vedlikehold og mye, mye mer. Du finner sikkert noe du du kan ha nytte av.

Hvordan bevare god helse?

Riktig sittestilling er avgjørende for å bevare god helse. Tannhelsepersonell er ekstra utsatt for plager rygg, skuldre, armer mm.
Les mer

Sementering av protetiske arbeider

Suksessfaktoren blir ikke bedre enn det svakeste ledd. Det hjelper ikke med perfekte prepareringer eller at de protetiske arbeidene er fullkomne hvis sementeringen ikke er gjort «etter boka». Det kan være utfordrende å finne frem i jungelen av materialer og bruksområder innen sementering. Derfor har vi samlet en rekke gode råd slik at du kan oppnå de beste resultater med dine restaureringer.
Les mer

Reparasjon av frakturer

Fraktur i en krone fremstilt etter alle kunstens regler kan forekomme uten en god forklaring. Det er mulig å reparere fraktur intraoralt med enkle hjelpemidler. Vi loser deg gjennom, se trinn for trinn for ulike materialer.
Les mer

Effektiv behandling og god klinikkøkonomi

Tilby "tannrens" bestående av maskinell depurasjon og luftpolering (Airflow). Pasientene opplever det som god service og moderne tannbehandling og det gir et godt økonomisk bidrag til klinikken.
Les mer

Riktig instrumenthåndtering er god økonomi

For å få glede av instrumentene dine så lenge som mulig er det et par grep du kan ta. På den måten sparer du klinikken for utgifter samtidig som miljøet også nyter godt av det.
Les mer

Skap et "kunstverk"

LM Arte - en serie innovative håndinstrumenter for estetiske fyllinger utviklet i samarbeid med Style Italiano. Med Arte kan du få til det lille ekstra, konturere, skulpturere, lage furer og randkrista osv.
Les mer

Anbefalinger for effektiv depurasjon

Mange instrumenter og vanskelig å holde oversikt? Med LM Dual Gracey™ får du fordelene av å ha universalkyretten og Gracey-kyretten i ett og samme instrument. Disse instrumentene er designet for sub- og supragingival depurasjon på alle tannflater.
Les mer

Vellykket rotbehandling er avhengig av kofferdam

Endodontist Ole Iden gir deg en enkel steg for steg oversikt for hvordan kofferdam skal brukes og hvorfor det er så viktig for å oppnå en vellykket rotbehandling.
Les mer

En ny vår for kofferdam

Kofferdam har mange fordeler. I tillegg til oversikt, kontroll og arbeidsro unngår du også aerosoler, noe FHI anbefaler som et smittereduserende tiltak. Bruken bør utvides og her får du gode tips og anbefalinger.
Les mer

Produkter til tannklinikk du kanskje ikke visste om

Har du sett disse produktene før? Her har vi satt sammen et knippe små tips og smarte produkter som sammen kan redusere stressnivået og gi en litt bedre hverdag på tannklinikken.
Les mer

Riktig bor på 1 - 2 - 3

Av og til kan det være vanskelig når tannlegen spør: «Jeg vil ha dette boret?». Hva gjør man som tannhelseekretær da? Se hvordan du kan ha riktig bor eller diamant klart på 1-2-3.
Les mer

Hva betyr alle fargene og numrene på bor?

Bor og diamanter klassifiseres ut ifra en rekke tall, farger, grovhet, fasong. Kjenner du til hva tallene og fargene betyr er det enklere å velge riktig roterende instrument på tannklinikken. Se hvordan.
Les mer

Hvordan unngå rust og sløve bor?

For å unngå at bor slites, rustes eller blir sløve er det mange ting du kan gjøre. Her får du noen tips for å forlenge levetiden på dine roterende instrumenter.
Les mer

Smittevern, stikkskader og avfallshåndtering på tannklinikken

Hvordan skal tannklinikken forholde seg til smittevern, stikkskader og avfallshåndtering?
Les mer

Hva betyr CE-merking og hvorfor er det viktig på tannklinikken?

Overflatedesinfeksjon brukt på medisinsk utstyr skal nå CE-merkes. Men hva betyr det, og hva defineres som medisinsk utstyr ?
Les mer

Er klinikken klar for ferien?

Før vi tar ferie kan det være ekstra lurt å sørge for at klinikken og utstyret også gjøres klar for en stille periode. Her er noen gode tips for en ferieklar klinikk.
Les mer

Utvid tilbudet og lag blekeskinner på klinikken

Bleking kan gi flere pasienter og økt fortjeneste. Her er noen tips for fremstilling av blekeskinner på tannklinikken.
Les mer

Smittevern på Tannklinikken | Desinfektor vs. Oppvaskmaskin

Hvorfor skal jeg vaske instrumentene i en desinfektor og ikke i en oppvaskmaskin som tåler like høye temperaturer? Svaret er enkelt og går langt utover bare temperaturforskjeller.
Les mer

Trangt på sterilen? 10 gode grunner til at CareClave er din nye bestevenn

Melag har produsert høykvalitets hygieneprodukter siden 1951 og kaller den en revolusjon, vi er veldig enig. Her får du 10 gode grunner for at CareClave kan være riktig for deg.
Les mer

Hvordan unngå aerosoler på tannklinikken?

I klinikken er både personalet og pasientene utsatt for luftbåren smitte og dermed også økt risiko for infeksjoner. Hvordan kan du ved målrettet bruk av utstyr hindre spredning av aerosoler?
Les mer

Har du strømtyver på klinikken?

Det er mye fokus på strømforbruk om dagen, også på arbeidsplassen og i det offentlige rom. Som overskriften antyder, har vi utarbeidet noen strømsparetips for klinikken
Les mer

Hvorfor bør du leie utstyr til klinikken

Det er mye å tenke på når du skal investere i nytt utstyr til klinikken din. Spørsmålet om du skal leie, lease eller kjøpe er viktig, men svaret er ofte enkelt: leie gir deg flere fordeler. Thor Erik Steen fra PlanLeie forklarer hvorfor leie kan være den smarteste løsningen for deg.
Les mer

Når kontrolløren står der, hva svarer du?

Har du kontrollskjema for el-sikkerhetsmåling klart til kontroll?
Les mer

Hvilket røntgen til hvilket behov?

Det finnes mange typer røntgen enheter å velge mellom, men hvilket er det beste for din klinikk? Vi hjelper deg å finne riktig røntgen for ditt behov.
Les mer

Hva sier lovverket om røntgen i tannlegepraksisen?

Hvordan skal vi være sikre på at vi etterlever forutsetningene som lovverket stiller for bruk av røntgen og andre strålekilder? Vi hjelper deg.
Les mer

Tips og Triks Planmeca ProSensor

En røntgensensor fra Planmeca er et godt arbeidsverkstøy. Med noen gode rutiner knyttet til bruken av sensorene vil de få et langt liv. Her får du noen tips og triks til ProSensor.
Les mer

Har din tannklinikk registrert alle røntgenapparater?

Er du klar over meldeplikten? De aller fleste tannklinikker er utrustet med røntgenapparater, både intraorale og ekstraorale. For at klinikkene skal få lov til å benytte seg av røntgenapparatur stiller strålevernsforskriften noen krav.
Les mer

Hva gjør du når sugemotor eller kompressor svikter

Uten sug og luft er det vanskelig å kunne behandle pasienter. En sikker drift er en god veileder for suksess. Hva kan du selv gjøre for å vedlikeholde sugemotor og kompressor? Vi gir deg tipsene du trenger for vedlikehold av motorrommet
Les mer

Hvordan få engstelige pasienter til å møte til tannlegetimen

De fleste klinikker har pasienter som er redde for å gå til tannlegen, og som gjerne avlyser den årlige kontrollen gang etter gang. Hvordan kan en hjelpe disse slik at de kan gjennomføre den behandlingen de trenger?
Les mer

9 råd som hjelper deg å komme i gang med digital skanning

Undersøkelser 3Shape har gjort forteller at hele 65% av alle tannklinikker planlegger å investere i ny skanner de neste 3 årene. Se protetikerens råd for å komme i gang med digital skanning på tannklinikken.
Les mer

Lupebriller - hvorfor er det fornuftig

Som tannlege eller tannpleier er det utvilsomt mange verktøy du finner nødvendig å ha tilgjengelig for å kunne utføre det daglige kliniske arbeidet på tannklinikken. De små detaljene er ofte avgjørende for diagnose og behandling. La oss ta en titt på 5 gode grunner til at lupebriller er et verdig verktøy å ha på plass i din praksis.
Les mer

Enklere og bedre med PlanOrder - også på laboratoriene

Det er ikke bare tannklinikker som drar god nytte av PlanOrder systemet. Allerede i løpet av et par måneder er forventningene til systemet innfridd hos Proteket
Les mer